Shopping Cart

Vragen? bel: +31 6 305 734 00

Verzending binnen NL €7,50

Niet goed? Geld terug!

Duitsland

“Het leven zorgt ervoor dat er zorgen zijn; en de zorgen verdrijven, dat doet de wijn”.
Johann Wolfgang von Goethe

Al vanaf de Romeinse tijd is er in Duitsland wijnbouw geweest, Vooral in de dalan van de Rijn en Moezel tot in het Ahrdal is de wijnconcentratie het hoogst omdat door de beschutting in de dalen een goed mocroklimaat heerst

In 2004 is er al 102.240 ha wijngaard aangeplant. Vooral overheerst de witte wijn. 60% in Duitsland, maar natuurlijk vind je nog op steeds grotere schaal vele rode varianten en ook rosé die hier meestal Weisshebst heet.

Van de 5 meest geplante druiven in Duitland, neemt de Müller-Thurgau  als meest aangeplante druivensoort. De Riesling komt op korte afstand als 2e.

De geschiedenis van de Riesling dateerd al even na Chr.  In 1477 komt men de eerste verwijzing tegen. In de 16 e en 17e eeuw is de Riesling over geheel Duitsland verspreid.
Verder vinder we er nog de Kerner, de Silvaner en de blauwe Späburgunder (Pinot Noir).

Een duidelijk verschil tussen de Duitse wijn en de Franse wijn is, dat de Duitse wijn het moet hebben van de goede verhouding  in de zuren en niet van het alcoholpercentage.
Duitse wijnen hebben door het hoge gehalte aan zuren een goede ouderingspotentie.

Duitsland heeft een strenge wijnwergeving en dat kun je duidelijk aflezen van het etiket De Duitse wijnbouwgebieden zijn  Ahr, Mosel, Bergstraat,Rheingau,Nahe, Rheinhessen, Pfalz, Franken, Baden Würtenberg en Saale-Unstrut-Saksen. Duitland is  4e van de wijnprodecerende landen van Europa. Er wordt geëxporteerd naar oa Nederland, Engeland en Scandinavie.

De Pfalz

Het grootste wijngebied van Duitsland droog ooit de naam “des heiligen Römische Reiches weinkeller”. Het westelijk ten  opzichte van de Rijn gelegen wijngebied strekt zich uit over het Haardtgebergte. De weg die tussen de wijngaarden doorslingert noemt men niet voor niets Weinstrasse  In je ontdekkingstocht kom je door de plaatsen Duttweiler, Diedesheim, Wachenheim, Bad Dürkheim en Fost alwaar je het grootste wijnvat ter wereld kan vinden met een inhoud van 1,7 miljoen liter ( niet gevuld met wijn  maar een wijnstube)  hoewel je in het zuidelijk deel  nog veel verschillende druivenrassen aantreft is de  rest van de Pfaz  vanaf Deidesheim en Ruppertsberg vooral de rieslingdruif aangeplant. Hier komen de topwijnen vandaan die wereldwijd bekend zijn.

Mohr Gutting is een familie bedrijf die uit 3 generaties bestaat en waarbij je hun persoonlijkheid in de wijnen terug vindt Wijnmaker Mohr Gutting heeft zijn wijngaarden (15 ha)  liggen aan de zuidkammen van de bergkammen in de regenschaduw van de Kalmit midden in het hart van de Pfalz. De effecten van diepgaande humusrijke lössgrond zorgen ervoor dat het water lange tijdbeschikbaar was voor de wijnstokken zodat vooral in jaren met veel warmte en zon de wijnstokken en gezonde grond de sleutel is van mooie kwaliteitsprodukten voo de r Mohr Guttings. Elk jaarstellen ze nieuwe doelen om de wijnen nog vollediger te kunnen ontwikkelen . De familie Mohr-Gutting beschermt zichzelf met de zogenaamde PiWi’s Dit zijn schimmeltolerante druivenrassen waarbij een schimmeltolerante druif wordt gekruist met de Vitis Vinefera druif . Ze zijn elke herfst ecologisch logisch. De toekomst is om hun eigen onbekende smaakprofielen te vinden, waardoor de cuvee’s harmonieus samengaan met compatibele  klassieke  soorten. En hoe goed! De wijnen van  Mohr Gutting zijn sensuele ervaringen even individueel en uniek als hun componisten

Duitse wijnen

Binnen Nederland

Verzendkosten €7,50

Niet goed, geld terug

Binnen 14 dagen

Korte levertijden

In Nederland en België

100% Veilig betalen

iDeal via Mollie