Shopping Cart

Vragen? bel: +31 6 305 734 00

Verzending binnen NL €7,50

Niet goed? Geld terug!

Over ons

Waar wijn is, is passie en
waar passie is, is liefde...
Daar begint ook ons verhaal.

De eerste wijn die wij dronken was in de jaren 80. Toentertijd dronken we “Lambrusco”, een Italiaanse bubbel – je moet toch ergens beginnen – totdat onze buurman ons inspireerde met zijn zelfgemaakte wijn en zijn vakantieverhalen over Frankrijk en zijn Franse wijnboeren.

Ook wij konden het niet laten om zelf wijn te gaan maken. Deze zelfgemaakte wijn stond dan in onze woonkamer te pruttelen op flessen van 20 liter totdat er een fles kapot sprong en de most door de hele woonkamer liep.

Toen besloten we ook om met onze 3 kinderen naar Frankrijk te gaan op zoek naar heerlijke wijn om te bottelen. De eerste wijn kochten we in de Bourgogne. Vaatjes van 33 liter werden gevuld, maar van bottelen kwam thuis niet veel terecht, alles werd gewoon opgedronken. 

Verhalen werden met vrienden gedeeld en we gingen wijnen proeven bij een vinoloog bij ons in de buurt. Die wist met haar kennis de echte passie over te brengen. Hier ontstond ons eerste wijnclubje en het wijnproeven werd steeds serieuzer. Ook de kennis over wijn werd groter, waarna we de vooropleiding tot vinoloog zijn gaan doen bij Claudia van Dongen. Deze kennis en passie gingen we steeds meer delen en tijdens onze wijnproefavonden kregen we steeds meer vragen gesteld.

 

We hebben in een proefclub gezeten met allemaal vinologen in opleiding. Wat hebben we toen veel geleerd maar vooral veel geproefd. Deze proeverijen spreken ons enorm aan, omdat je passie en liefde voor wijn samen moet kunnen delen. Om deze passie te delen, zijn we wijn proeverijtjes thuis gaan houden.

Heel zorgvuldig zijn we omgegaan met de keuze van “onze wijnen”. Op ons lijstje staan geen alledaagse landen, wijnboeren, of wijnen, maar mooie gepassioneerde wijnmakers die net iets anders zijn.

Zo staat Georgië bovenaan op ons lijstje, het oudste wijnland ter wereld, waar hele mooie wijnen gemaakt worden. Een van onze andere interesses zijn een aantal schitterende biologische wijnen, wijnen met een totale andere kijk op de wijnbereiding.

Deze wijnen zijn afkomstig van mensen die met hart en ziel werken om ons dat beetje genot te geven.  

Vandaar deze wijnwebsite om kennis te maken met onze passie voor bijzondere wijnen. Ik hoop dat wij jullie interesse om deze wijnpassie en -liefde met ons te delen heb gewekt en zie jullie graag op één van onze wijn-proeverijtjes!

Gaumarjos (proost)

Team Vinohrade

Binnen Nederland

Verzendkosten €7,50

Niet goed, geld terug

Binnen 14 dagen

Korte levertijden

In Nederland en België

100% Veilig betalen

iDeal via Mollie